Navigation

Tesla: Optimus is de toekomst - wordt belangrijker dan de auto - het aandeel

Tesla: Optimus is de toekomst - wordt belangrijker dan de auto - het aandeel

Tesla $TSLA heeft aangekondigd dat hun humanoid robot, Optimus genaamd, binnenkort operationeel zou kunnen zijn in fabrieken. Elon Musk, CEO van Tesla, gelooft dat Optimus in staat zal zijn om eenvoudige taken uit te voeren en tests in de fabriekslaboratoria te voltooien.

Hij voorspelt zelfs dat Optimus nog voor het einde van dit jaar beperkte taken in de echte fabriek zal kunnen uitvoeren. Bovendien is hij optimistisch dat Tesla het robotmodel tegen het einde van volgend jaar extern kan verkopen.

Het aandeel Tesla en Optimus

Met de introductie van Optimus streeft Tesla naar een revolutie in de wereld van productie en automatisering, en hoopt het bedrijf een leidende rol te spelen in de ontwikkeling van geavanceerde robottechnologieën

We hebben het wel vaker gehad over de humanoid robots van Tesla. Toen hebben we geschreven dat we ervan uitgaan dat haar auto's over een lange periode een minder belangrijke rol krijgen qua motor van de winst. De uitspraken van Elon Musk wijzen daar ook op.

Het betekent niet dat het stopt met auto's, integendeel, het zal waarschijnlijk een sterke positie behouden. Maar de humanoid robots, daar zit waarschijnlijk toch de echte enorme evolutionaire groei in.

In het begin zou Optimus vooral door Tesla zelf gebruikt kunnen worden. Misschien zijn het in het begin makkelijke taken, maar het is een robot die leert.

En als je naar Elon Musk luistert zou op een gegeven moment de humanoid robot genaamd Optimus ook als een product verkocht kunnen worden. Daar zien wij letterlijk miljarden en miljarden upside in voor Tesla. De vraag is natuurlijk wanneer dat allemaal in klinkende munt wordt omgezet. Dat zal waarschijnlijk nog wel een aantal jaren duren.

Tesla is van plan om de productie van Optimus te versnellen door geavanceerde technologieën te gebruiken, waaronder kunstmatige intelligentie en geavanceerde robotica. Dit zou het bereik van toepassingen kunnen uitbreiden en de algehele waarde van de robot verder kunnen vergroten.

Dat brengt ons bij het aandeel Tesla. Momenteel staan we langs de zijlijn. Maar zoals we al eerder hebben verteld, we blijven het aandeel met een bovengemiddelde interesse volgen en er komt een dag, en misschien wel sneller dan verwacht, dat we toch weer in Tesla stappen vanwege de lange termijn vooruitzichten voor humanoid robots.

Verder met Optimus

De voordelen van Optimus zijn aanzienlijk. Het vermogen om repetitieve taken uit te voeren met precisie en efficiëntie kan de productiviteit in fabrieken drastisch verhogen.

Bovendien kan het vermogen van Optimus om te navigeren en te reageren op de echte wereld betekenen dat het een breed scala aan taken kan uitvoeren, van assemblage tot inspectie, met minimale menselijke tussenkomst.

Door de combinatie van machine learning en geavanceerde sensoren zal Optimus in staat zijn om snel en efficiënt te leren en zich aan te passen aan verschillende taken en omgevingen.

Elon Musk heeft herhaaldelijk benadrukt dat hij gelooft dat Optimus uiteindelijk waardevoller zal zijn dan alle andere producten van Tesla samen. Dit komt door het potentieel van de robot om de productiviteit te verhogen en nieuwe mogelijkheden te creëren in verschillende sectoren, waardoor de economie aanzienlijk zou kunnen groeien.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.