Navigation

Markten: hetzelfde deuntje - technologie - rente gedaald - crypto lager

Europese beurzen toonden een vaste stemming, hoewel het grootste gedeelte van de dag binnen beheersbare marges werd bewogen. Dit nadat de Nikkei ook weer hoger was en het in China en Hong Kong een zwakke dag was. Het was opnieuw de technologiesector die het goed deed met verschillende upgrades voor ASML, waaronder die van Bernstein.

De technologiesector bouwde voort op de kracht van de voorgaande week, terwijl basic resources en energy worden belemmerd door bredere verliezen in de grondstoffenmarkt.

Aandelen in de zonne-energiehoek deden het ook goed, ondanks sombere signalen. Wij blijven zeer voorzichtig over deze sector voor de korte termijn. Dat geldt ook voor de Europese gig-economie met vandaag Just Eat hoger.

In Duitsland blijft de focus op ondermeer defensieaandelen liggen die overigens vandaag verdeeld waren. Er kwamen sombere geluiden over de groei van chemie. Dat werd grotendeels voor waarheid aangenomen. Veel slecht nieuws zit ook al in deze groep aandelen.

In België wist UCB te klimmen op een broker-upgrade. Het aandeel zien wij ook als veel te goedkoop. Wel hebben we in Brussel met een bescheiden winst afscheid genomen van Ab InBev.

De komende dagen lijken de beleggers op Wall Street er zin in te hebben om op jacht te gaan naar nieuwe records. Ook vandaag ging de handel hoger uit de startblokken met stevige winsten voor tech. Als momentopname zien we nu een iets rustiger beeld.

De dollar handhaaft zich rond hetzelfde niveau, terwijl de G10-valuta's over het algemeen binnen een beperkt bereik blijven vanwege een rustige start van een drukke week.

De olieprijs vertoont een stijging omdat geopolitieke thema's in de schijnwerpers blijven. Basismetalen zijn lager na neerwaartse bewegingen in de Chinese markt.

Obligaties stijgen, zij het geleidelijk, terwijl de aandacht verschuift naar de rentebeslissing van de Bank of Japan vannacht. In ieder geval begint de markt te wennen aan het idee dat de rente in de VS en Europa nog wel iets langer hoog kan blijven. JPMorgan en Morgan Stanley adviseerden klanten om 5-jarig Amerikaans papier te kopen.

Bij crypto is het tijdelijk kommer en kwel. De markt kenmerkt zich momenteel door leegte. Toch is het juist in deze periode opletten, omdat crypto over het algemeen lang stilstaat om daarna plotseling een rally te vertonen. Marktwaarnemers twijfelen echter of de rally nu alweer zal beginnen vanwege de overhang van Grayscale, wat momenteel het grote verhaal is in de cryptowereld.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.