Navigation

Unilever: wil ijsbedrijf los koppelen - visie op aandeel - update

Unilever: wil ijsbedrijf los koppelen - visie op aandeel - update
pro

Dit is een vervolg op een eerste instant view.

Unilever $UNA heeft aangekondigd dat het zijn ijsbedrijf wil loskoppelen van de groep en een uitgebreid kostenbesparingsprogramma wil implementeren, wat resulteert in het verlies van 7500 banen, voornamelijk kantoorfuncties.

Als reactie op dit nieuws is de koers van het aandeel Unilever met ongeveer 3% gestegen. Dit komt doordat het loskoppelen van de ijsdivisie naar verwachting de aandeelhouderswaarde zal vergroten.

Eerder heeft CEO Hein Schumacher aangegeven dat het bedrijf een systematische marketingstrategie zal invoeren voor zijn topmerken en streeft naar een efficiëntere personeelsbezetting. Schumacher, die in juli 2023 aantrad, benadrukte ook dat aandeelhouders beter beloond moeten worden.

Enkele maanden geleden lanceerde Unilever een aandeleninkoopprogramma van 1,5 miljard euro als eerste stap om aandeelhouderswaarde te creëren.

Visie op ontwikkelingen

Hoewel deze ontwikkelingen gunstig lijken voor aandeelhouders, roepen ze ook vragen op over de toekomstige marges en winstgevendheid van het bedrijf, gezien de activiteiten die binnen het moederbedrijf blijven vallen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.