Navigation

Heijmans: doet het weer prima - instant view

Dit is een instant view. Later vandaag volgt een update.

Heijmans $HEIJM heeft in het eerste kwartaal van 2024 een aanzienlijke stijging in de verkoop van nieuwbouwwoningen gerealiseerd en handhaaft de positieve financiële vooruitzichten die eerder in februari bij de jaarcijfers werden afgegeven.

Onze eerste reactie is dat de cijfers en de toelichting onze bullish visie op het aandeel bevestigen. Nog steeds zien we het aandeel als ondergewaardeerd. Later vandaag komen we met een update.

Enige cijfers

Heijmans is optimistisch over de toekomst en verwacht voor 2024 een onderliggende EBITDA-marge van minimaal 6,5% en een omzet van 2,5 miljard euro.

Op 22 mei organiseert het bedrijf een beleggersdag om de Strategie Samen naar 2030 verder toe te lichten. Dit onderstreept het vertrouwen in de voortzetting van de huidige positieve trends.

Tot en met april verkocht het bedrijf 952 woningen, een verdubbeling vergeleken met de 472 woningen in dezelfde periode in 2023. Vooral de verkoop aan particulieren nam toe, met een stijging van 30 procent op jaarbasis.

Het bedrijf benadrukt het belang van het verruimen van het aanbod betaalbare woningen, zonder de doorstroming in het midden- en hogere segment uit het oog te verliezen, wat essentieel is voor de dynamiek op de woningmarkt. De divisies Bouw & Techniek en Infra blijven stabiel presteren dankzij langdurige klantrelaties.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.