Navigation

Markten: tech zwak - EBC verlaging dichterbij - wachtend op beslissing Fed

Markten: tech zwak - EBC verlaging dichterbij - wachtend op beslissing Fed

Let op: de ontwikkelingen rond de FOMC-meeting van de Fed vanavond worden morgen voorbeurs behandeld in onze feed. Wel plaatsen we mogelijk een aantal korte berichten op X (Twitter) om dan morgen weer onze visie te geven voordat de beurzen openen.

Europese indices openden over het algemeen hoger, maar kregen na de eerste handelsuren een zijwaartse trend. De cijfers van AMD, Microsoft en Alphabet eisten hun tol. Ook de resultaten van Samsung die op zich neutraal waren drukten licht op de chip-aandelen.

De beter presterende sectoren waren vastgoed en financiën. En Novo Nordisk deed het goed na de cijfers. Dit aandeel behoort waarschijnlijk ook in de toekomst tot de grote winnaars.

Op de DAX toonde Volkswagen een mooie winst. Als het inderdaad zo is dat Volkswagen geen verlaging van het dividend hoeft door te voeren, dan kan het aandeel mogelijk aantrekkelijk zijn. Wel moet de prijs gedreven actie eigenlijk beter worden.

De sectoren die neigden naar consumentengoederen en dus ook technologie deden het slechter. Teleurstellende resultaten van H&M en het opstappen van de CEO drukte de kledingsector.

In Amsterdam maakte Ebusco een nieuwe order bekend in Zweden, maar dat is te weinig om het tij te keren. Verder was Exor sterk. Wat betreft Exor, dit fonds, dat vooral in auto's zit en steeds meer in healthcare, is nog steeds ondergewaardeerd.

Het ADP-rapport in de VS gaf een zwakker dan verwachte banengroei aan. Belangrijker worden echter de werkgelegenheidscijfers die door de Amerikaanse overheid op vrijdag bekend worden gemaakt.

In Europa daalde de Duitse inflatie verder. Dit geeft de ECB steeds meer ruimte heeft om na te denken over een renteverlaging. Ook een lager dan verwachte inflatie in Frankrijk zorgde voor de overtuiging dat dit een duidelijk pad van renteverlagingen voor de ECB dit jaar versterkt.

De kapitaalmarktrente daalde in de belangrijkste markten. Voorafgaand aan de rentebeslissing van de Fed later vandaag heeft de Amerikaanse obligatiemarkt steun gekregen van de aankondiging dat de Amerikaanse overheid niet meer leningen zal uitgeven dan eerder aangekondigd

Dit in de aanloop naar de rentebeslissing van de Fed later. Voor nu wordt nog een ongewijzigde rente verwacht. Vooral de persconferentie van Powell en eventuele hints wanneer dan eindelijk de Fed overgaat tot verlagen worden als graadmeter gezien voor de stemming op de korte termijn.

De resultaten van Amerikaanse bedrijven waren een mixed bag. Boeing heeft zijn guidance voor 2024 ingetrokken, maar gehandhaafd voor 2025 en 2026. De cijfers waarmee het bedrijf kwam waren redelijk en de koers stijgt.

De dollar wist weer geen echte richting te kiezen. Olie trok aan in de loop van de sessie. Nog steeds wordt er echter schouderophalend gereageerd op een toenemende spanning tussen de VS en Iran. Goud ligt weer hoger.

Crypto had er vandaag geen zin in, maar Bitcoin trok aan in de Amerikaanse sessie. Vooral bij de altcoins waren verliezen zichtbaar. De markt was ook leeg.

Eigenlijk is crypto nog steeds bezig met het vormen van een support. Het feit dat VISA bekendmaakte het makkelijker te maken om transacties met crypto te verrichten had geen effect, maar kan wel als positief worden opgevat voor de trend.

Al met al een off-day voor technologie. Een dag dat de ECB wel eens echt kan gaan nadenken over een renteverlaging. Een dag dat crypto overwegend lager was en een dag waar de Fed vanavond waarschijnlijk de rente ongewijzigd zal laten.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.