Navigation

Markten: AEX door ASML sterk - Europa - Wall Street - crypto

De Europese beurzen hebben een vaste dag achter de rug, onder de invloed van ASML en SAP vlogen de koersen naar boven. Vooral de AEX deed het goed en kijkt nu naar de 840. ASML liet een sterke prestatie zien in de cijfers.

Eerder was er in Azië een verdeeld beeld, maar de Hang Seng in Hong Kong won 3,6% doordat er mogelijk meer stimulerende maatregelen kunnen komen. Alibaba staat ook weer in de belangstelling.

Wall Street opende beter, waarbij Dupont daalde na een winstwaarschuwing. Dat is ook een aandeel waar we niets mee zouden doen. Netflix wist de winst verder uit te breiden na de sterke cijfers en we denken dat er meer winst mogelijk is. Microsoft passeerde qua marketcap de 3 biljoen dollar.

De rente deed niet veel. Morgen vergadert de ECB waarbij geen rentewijziging wordt voorzien. Het gaat vooral om de toelichting waarschijnlijk.

De euro werd sterker. Olie had een wait-and-see houding. Goud koos weer geen richting.

Bij crypto is het beeld verdeeld. De kans van een dag van rebound is zeker aanwezig, maar dat is nog geen trend. Op de korte termijn lijkt eerst het aanbod vanuit Grayscale, wat boven de markt hangt, geabsorbeerd te moeten worden.

Al met al was het vooral technologie die de boel stuurde. De stemming is vriendelijk en macro-economische zorgen op politiek niveau worden genegeerd.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.