Navigation

Morning call: iets betere start gezien in Europa - steun uit Azië

De verwachting is dat Europa iets hoger zal starten. In de aanloop naar de opening zijn de verwachtingen iets teruggebracht. Weer worden techaandelen hoger gezien, maar vandaag wordt ook niet uitgesloten dat er steun komt uit andere sectoren. Dit door de toegenomen hoop op een zachte landing.

Op basis van fair value blijven de Amerikaanse futures dicht bij huis en geven als momentopname een verdeelde start voor Wall Street aan. Op maandag eindigde New York iets hoger. De handel was wel van de beste niveaus af, maar de stemming bleef vriendelijk. Mede door de kans van een zachte landing van de economie.

In Azië zijn Hong Kong aandelen sterk hoger. Dit door een bericht op Bloomberg dat de Chinese overheid een hulppakket van 280 miljard dollar voorbereidt om lokale Chinese aandelen te steunen. Met andere woorden: de Chinese overheid wil zelf aandelen kopen om de prijzen te ondersteunen. Een officiële bevestiging is er nog niet. Videogame-aandelen in Hong Kong stegen nadat de game-autoriteit van China conceptregels van haar website verwijderde. De Nikkei is iets hoger. India is iets lager. Korea en Australië zijn hoger.

Dat brengt ons bij de rente en obligaties. De Bank of Japan (BoJ) heeft haar monetair beleid ongewijzigd gelaten tijdens haar eerste beleidsvergadering van het jaar. In Japan is de marktrente iets gedaald. Over het algemeen is er een vriendelijk beeld zichtbaar op andere obligatiemarkten, zij het met beperkte bewegingen.

Bij commodities is olie weer iets hoger. Goud blijft onduidelijk bewegen. En bij valuta is de dollar tegenover yen stabiel nadat deze onlangs weer sterk is opgelopen. De euro daalt een beetje.

Crypto toont enig herstel. Bitcoin staat weer iets boven de 40.000 dollar nadat de munt gisteren daaronder dook. Het aanbod vanuit Grayscale blijft de munt drukken. De algehele ondertoon blijft goed, maar beleggers blijven wachten met kopen totdat het aanbod boven de markt is verdwenen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.