Navigation

Europa: betere start verwacht - China weer zwak - crypto lager

EUROPA wordt hoger voorzien bij de start in navolging van een sterk New York. Wel wordt er rekening mee gehouden dat aandelen, zoals Prosus en Sofina, zouden kunnen dippen vanwege een zwak Hong Kong en China. De Amerikaanse futures staan momenteel boven hun fair value, wat als momentopname een hogere start van de belangrijkste Amerikaanse indices vanmiddag betekent.


WALL STREET kwam vrijdag weer tot leven na eerder in de week terrein te hebben verloren. De S&P 500 brak zowel zijn slotrecord van januari 2022. De Dow Jones en de Nasdaq sloten ook hoger, waardoor alle drie de grote indices tot nu toe in 2024 in het groen staan. De winst van vrijdag gaf officieel aan (volgens deze definitie) dat Wall Street zich in een bullmarkt bevindt.


AZIË vertoont een verdeeld beeld. De Nikkei is weer meer dan een procent hoger en Australië is ook vriendelijk gestemd. De China-gerelateerde indices zijn zwak en tonen verliezen tot wel 2 procent op dit moment. Dit komt doordat China zijn loan prime rates onveranderd heeft gelaten. Dit is zoals verwacht, maar de markt had stiekem toch op actie gehoopt. De People's Bank of China (PBoC) heeft zijn éénjarige en vijfjarige loan prime rates gehandhaafd op respectievelijk 3,45% en 4,2%. Vastgoedaandelen zijn hierdoor zwak in Hongkong. De Hang Seng staat op een nieuwe 19-jarige low.


OBLIGATIES hebben een afwachtende houding. De Bank of Japan (BoJ) is begonnen aan zijn tweedaagse monetaire beleidsvergadering. Daarnaast kan gesteld worden dat obligatiemarkten in Europa en de VS steeds meer gewend zijn geraakt aan minder renteverlaging dan eerder verondersteld voor 2024.


Kijkend naar VALUTA en COMMODITIES is de dollar is fractioneel sterker, maar deze winst is zo beperkt dat er weinig uit valt af te lezen. Olie is iets lager. Goud staat ook in de min. Commodities blijven gevoelig voor tegenvallers in China, waarbij olie aan de andere kant een premie blijft hebben door het Midden-Oosten.


CRYPTO is weer zwak. De overhang van Grayscale blijft druk geven met negatieve effecten uit Bitcoin. Ethereum ligt er wat wankel voor. Altcoins kenmerken zich door een overwegend lagere markt.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.