Navigation

Europa: betere start voorzien - steun uit Azië en New York - crypto lager

Europa wordt bij de start iets hoger verwacht. Macro-spanningen worden in ieder geval tijdelijk ter zijde geschoven. De sterke stijging van Wall Street, vooral in de technologiesector, zal hier waarschijnlijk de beurzen leiden. Apple liet een rally zien na een broker-upgrade van BoFA. De Amerikaanse futures, gebaseerd op fair value, zijn momenteel verdeeld.

In Azië werden vriendelijke inflatiegegevens gemeld in Japan, wat heeft bijgedragen aan de stijging van de Nikkei. Ook andere Aziatische beurzen laten winsten zien, met China-gerelateerde aandelen die achterblijven en variëren van iets hoger tot iets lager.

Aziatische chipfabrikanten boeken winst na de optimistische jaarprognose van TSMC, gedreven door de vraag naar kunstmatige intelligentie (AI). De aandelen van TSMC stijgen terwijl de Zuid-Koreaanse geheugenfabrikanten Samsung Electronics en SK Hynix ook aanzienlijke winsten boeken.

De dollar is stabiel. De rente consolideert. Op donderdag liet Fed-lid Bostic zich enigszins hawkish uit, maar dat lijkt langzamerhand verdisconteerd te zijn. Olie is iets hoger. Goud is iets lager.

Crypto vertoont overwegend een zwakke performance. Er zou nog steeds een "overhang" zijn van de introductie van de Bitcoin ETF's. Ondanks de zwakke presentatie, blijft de verwachting dat de markt zich aan het voorbereiden is op een nieuwe rally.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.