Navigation

Europa: verdeeld start voorzien - beperkte risk appetite - TSM geen verstoring

Momenteel wordt een voorzichtige start verwacht in Europa. De spanningen tussen Pakistan en Iran nemen toe op geopolitiek gebied. Pakistan heeft een aanval uitgevoerd op zogenaamde terroristische doelen in Iran. Tot nu toe blijft de markt redelijk rustig over de situatie, maar dit komt bovenop andere spanningen.

De Amerikaanse futures staan iets lager op het moment van schrijven, wat ook wijst op enige voorzichtigheid. Dit gebeurt nadat Wall Street gisteren lager sloot, maar duidelijk herstelde van de dieptepunten. Schwab was zwak in de bankensector en zegt dat het huidige klimaat het moeilijkste is sinds het jaar 2000.

Vandaag presenteerde TSMC cijfers. Deze waren op headline niveau iets beter dan verwacht, met een iets lagere CAPEX. Tijdens de conference call laat de CFO zicht positiever uit dan verwacht.

Hong Kong-aandelen verlengden hun daling op donderdag, terwijl de aandelen op het vasteland van China in de buurt blijven van de vijfjarige dieptepunten van de vorige sessie. In Australië zijn mijnbouwbedrijven zwak. De Nikkei kiest geen duidelijke richting.


De dollar beweegt zijwaarts en de rente is fractioneel gestegen. Langzamerhand begint de marktrente wel een relatief eerlijk niveau te laten zien. Olie blijft zijwaarts bewegen, maar liet in Amerika wel een herstel zien. Goud is lager. In de cryptomarkt is het beeld "leeg". De rechtszaak Coinbase versus de Fed heeft nog geen definitieve beslissing gebracht.

Al met al is er waarschijnlijk een "wait and see mood". De markt heeft een lagere risk appetite. Veel slecht nieuws zit mogelijk al in de koersen, maar er zijn voldoende onzekerheden voor beleggers om de kat uit de boom te kijken.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.