Navigation

Markten: relativering Fed - selectieve vraag zichtbaar - ook voorzichtigheid

De handel in Europa opende lager na de dip op Wall Street en een verdeeld Azië. Bankresultaten, waaronder die van ING, vielen tegen. Dit drukte als geheel deze sector nauwelijks.

In de loop van de dag was er herstel zichtbaar met de hulp van Wall Street dat zich voorbereid op de cijfers van Apple, Meta en Amazon. Beleggers relativeerde de ongewijzigde rente van de Fed. Maar ook New York ging toch weer haperen waardoor Europa weer defensiever werd.

Ondertussen kunnen de zorgen over commercieel vastgoed vandaag nog steeds invloed hebben. New York Community Bancorp $NYCB kwam op woensdag met extra afschrijvingen op commercieel vastgoed en in Japan meldde Aozora Bank vannacht ook verliezen in het afgelopen kwartaal door afschrijvingen op haar commercieel vastgoed in Amerika.

Op de Europese beurzen wisten chips meestal juist te stijgen, terwijl vastgoed juist daalde. Deze waren eerder deze week juist gevraagd. Adidas was zwak na een tempering van de outlook.

Shell behoorde tot de uitblinkers na de cijfers. Het aandeel is een groeier voor de lange termijn. KPN was ook heel sterk na de cijfers.

Obligaties zijn weer vriendelijk en dat is een prima prestatie na de winsten eerder deze week en een steun voor risk assets. De Bank of England (BoE) liet, zoals verwacht, het beleid ongewijzigd. De markt prijst momenteel 4 renteverlagingen in dit jaar, beginnend in mei of juni, naar een rentetarief van 4,25% (momenteel 5,25%).

Op de valutamarkt was de dollar verdeeld. Olie liet een stijging zien. Goud veerde weer op.

Bij crypto waren de meeste munten lager. Hier en daar liepen de verliezen flink op. Ook Bitcoin en Ethereum daalde, maar herstellen weer in de Amerikaanse sessie.

Al in all was het voor aandelen een rustigere dag dan verwacht in Europa, waar de stemming beperkt werd beïnvloed door de dip op woensdag in New York. Dit geeft de onderliggende kracht in de markten aan. Ook wordt er ondanks enkele negatieve uitschieters redelijk gereageerd op de bedrijfscijfers.

Morgen worden de werkgelegenheidscijfers in de VS vrijgegeven. Voor de markten, van aandelen tot crypto, kan dit een belangrijk event worden.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.