Navigation

Herhaling: Strategie: weer redding door inkopen aandelen - manipuleren koers

[Dit bericht is op vrijdag in de feed geplaatst en wordt nu onbewerkt herhaald.]

De aankondiging van Apple $AAPL om voor een recordbedrag van $110 miljard aan eigen aandelen in te kopen werpt een interessant licht op de dynamiek van grote Amerikaanse bedrijven, waaronder Apple, Amazon en Microsoft.

Deze bedrijven beschikken over aanzienlijke hoeveelheden liquide middelen, wat hen in staat stelt de aandelenkoers bij wijze van spreken te manipuleren. Iets wat niet geheel onverwacht is.

De cijfers van Apple waren niet super goed, echter wel beter dan analisten hadden verwacht, maar vooral de inkoop van eigen aandelen leidt tot een winst voorbeurs van 6%.

De enorme inkoopprogramma's betekenen niet noodzakelijkerwijs dat de koersen meteen stijgen, wel kan het een dempend effect hebben op de markt. Hierdoor hebben de huidige hoge rentetarieven een beperkter negatief effect.

Zoals we eerder hebben aangegeven zit de markt momenteel in een fase van consolidatie of correctie, en is het mogelijk dat dit proces nog niet ten einde is.

Echter, nu Apple de cijfers heeft "overleefd" door het grootste aandeleninkoopprogramma ooit, is er weer een horde genomen in de aanloop naar de werkgelegenheidscijfers die straks uitkomen in de VS.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.