Navigation

Herhaling: Rheinmetall: hoger na sterke sterke cijfers - visie en free ride - update

Herhaling: Rheinmetall: hoger na sterke sterke cijfers - visie en free ride - update

[Dit bericht is op donderdag in de feed geplaatst en wordt nu onbewerkt herhaald.]

Rheinmetall $RHM is deze ochtend met de cijfers gekomen waar we reeds met een instant visie kort op zijn ingegaan. Hierop staat het aandeel ruim 3% hoger. De cijfers waren iets wat vertekend doordat bepaalde orders in de boekhouding in 2024 vallen in plaats van 2023. Daardoor leken de cijfers dan wat matig te zijn, maar zijn juist sterk.

Visie op het aandeel - stop en meer

Onze visie op het aandeel blijft ongewijzigd. Dit houdt in dat we bullish zijn. Wel gaan we voor de zekerheid een profit-stop inbouwen op 350 euro nadat we op de 223 euro op een stijging zijn gaan zitten. We rekenen er echter op dat de koers van het aandeel trendmatig verder naar boven mag gaan.

Zoals vanochtend werd verteld door de topman van Saab zal waarschijnlijk in de komende 10 jaar er zo'n 500 miljard dollar worden uitgegeven aan defensie in Europa. Er mag worden verondersteld dat dit voor een groot gedeelte naar bedrijven als Rheinmetall zal gaan. Deze bedragen kunnen zelfs nog naar boven worden aangepast.

Binnen Europa is Rheinmetall een van de echte pure players op het gebied van defensie en vooral op het gebied van munitie. Op het gebied van munitie heeft Rheinmetall laten weten dat er een hoge vraag is en dit heeft geleid tot een record order intake. We rekenen erop dat deze order intake nog veel hoger gaat worden.

Tevens was er een duidelijke stijging zichtbaar bij de vehicle systems en ook hier lijkt de stijging zich te gaan voortzetten. Dit betekent dat gezamenlijk met elektronische solutions, waar ook een stijging in zat, de vooruitzichten van Rheinmetall sterk zijn.

Rheinmetall heeft ook laten weten dat de marges verder gaan verbeteren tot 14% a 15% na een marge in fiscaal 2023 van 12,8%. Hiermee kan de winstgevendheid ook versnellen.

Dit tezamen met een record order portefeuille en een toename in defensie uitgaven in Europa betekent dat dit aandeel waarschijnlijk de komende jaren boven verwachting blijft presteren.

Ook rekenen we erop dat er constant nieuwe mededelingen komen dat de order intake hoger is dan verwacht.

Samenvattend

Resumerend betekent dit dat we bullish blijven op het aandeel Rheinmetall. Correcties zijn altijd mogelijk maar dit zijn correcties en geen omkering in de trend van deze pure player for defensie met een sterke expansie richting munitie waar een tekort aan is. Voor de zekerheid leggen we een stop in rond de 350 euro zodat we een prachtige free ride hebben gecreëerd.

Enige cijfers

Vanwege deadline-aanpassingen voor leveringen in individuele projecten werden sommige verkopen uitgesteld tot 2024. De geconsolideerde omzet voor 2023 bleef daarom achter bij de prognose, die een omzet tussen €7,4 miljard en €7,6 miljard voor het jaar had verwacht.

Na correctie voor wisselkoers- en M&A-effecten bedroeg de omzetgroei 11,9%, gecorrigeerd voor deze effecten was het 10,6%. Het internationale aandeel van de geconsolideerde omzet in het afgelopen jaar bedroeg ongeveer 76%, na 71% in het voorgaande jaar.

Op basis van de huidige marktverwachtingen verwacht de Rheinmetall een significante groei in de omzet en voorziet zij een stijgende operationele marge in combinatie met een verbeterd operationeel resultaat in het fiscale jaar 2024.

De jaarlijkse omzet van de Rheinmetall Group wordt naar verwachting in fiscaal jaar 2024 op een niveau van ongeveer €10 miljard liggen (omzet in fiscaal jaar 2023: €7,2 miljard).

Op basis van deze omzetprognose en rekening houdend met holdingkosten, verwacht Rheinmetall een verbetering van het groepresultaat en een groepsmarge van 14% tot 15% (marge in fiscaal jaar 2023: 12,8%).

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.