Navigation

Chips: Philadelphia Semiconductor Index al aardig gecorrigeerd - visie

Chips: Philadelphia Semiconductor Index al aardig gecorrigeerd - visie

De Philadelphia Semiconductor Index $SOX heeft de laatste tijd een flinke correctie doorgemaakt, maar het is ook weer gestegen vanaf een dieptepunt. Een tijdje geleden hebben we gezegd dat het mogelijk was dat de aandelen van chipbedrijven zouden dalen. Dat is ook gebeurd.

Nu is het de vraag of het vorige dieptepunt sinds de correctie, dat zich bevindt in het midden van het opwaartse trendkanaal, stand zal houden. Als dat het geval is, kan het zijn dat het grootste deel van de correctie voorbij is. Maar we zijn daar nog niet helemaal zeker van.

Op dit moment blijven we voorzichtig binnen de chipsector op korte termijn. Voor de lange termijn zien we nog steeds duidelijke kansen. Maar het zou ons niet verbazen als de chipaandelen nog verder corrigeren en bijvoorbeeld nog eens 10% extra verliezen afhankelijk van dse stemming en de rente. Als dat gebeurt zouden we trouwens bij de huidige bekende informatie weer flink gaan inladen met deze aandelen.

Tot slot willen we benadrukken dat de daling in de chipsector niet wordt gezien als een omkering van de trend. De opwaartse trend blijft intact, maar dit is puur een correctieve fase.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.