Navigation

Markten: VW - ASML - UMI - rente - Bitcoin en meer - tussentijdse update

Even een tussentijdse update van de stand van zaken op de financiële markten. Terwijl de NAVO summit in Amerika is begonnen en de Britse Labour partij toestaat dat Britse wapens worden gebruikt tegen Rusland, zien we op de financiële markten kleine winsten op de indices. Deze liggen over de linie rond de één tiende tot twee tiende procent.

Voorbeurs hebben we te maken gehad met Volkswagen, dat haar verwachtingen heeft getemperd. Het aandeel ligt op dit moment in een kleine winst omdat de markt hier al rekening mee hield. Toch zouden wij niks doen met Volkswagen en verwachten we meer onzekerheden in China en op het gebied van elektrische voertuigen.

Daarentegen kwam Taiwan Semiconductor met haar verkopen over juni en die waren veel sterker dan verwacht, wat weer een goed signaal is voor aandelen zoals ASML als toeleverancier.

De handel in Europa kijkt momenteel aan tegen een verdeelde tot iets hogere futuresmarkt voor Amerika.

Op het gebied van de rente zien we dat deze is opgelopen, ondanks de redelijk dovish woorden gisteren van Chairman Powell voor het Amerikaanse congres. De Franse rente staat ook iets hoger, nu de linkse regering volgens menig econoom nog steeds kan zorgen dat de tikkende tijdbom in Frankrijk kan ontploffen.

De dollar is iets zwakker. Tevens zien we dat de prijs van goud momenteel weer wat hoger ligt en olie beweegt op dit moment zijwaarts tot iets lager.

Bij crypto zien we een herstel van Bitcoin dat nu op 59.200 dollar staat. Dit herstel hoeft niet te betekenen dat de bodem van de markt al bereikt is.

Bij de individuele aandelen zien we dat de koers van Randstad een procent wint. Dit aandeel blijven wij echter ver van weg. Daarnaast zien we dat Galapagos 2% wint. Hier hebben we een speculatieve positie in wat we gelijkstellen aan gokken.

Daarnaast weet TomTom 2% te winnen. Het aandeel zit al heel lang in een trading range en er is geen reden om daar iets mee te doen.

Op de Belgische beurs is ArganX weer 2% hoger en zien we momenteel dat de koers van Umicore fractioneel hoger ligt. De maandag gegeven conference call met analisten geeft echter nog altijd aan dat er veel onzekerheden zijn.

De Franse beurs ligt verdeeld waarbij de financiële waarden nog steeds niet weten te herstellen.

Al met al zien we dus een relatief rustig beeld in Europa. De signalen vanuit de chipindustrie blijven sterk, terwijl de Franse ontwikkeling nog steeds roet in het eten zou kunnen gooien. Voor nu geldt dat we waarschijnlijk zijwaarts blijven bewegen en dan weer gaan reageren op Amerika.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.