Navigation

Herhaling: Intel: waarschuwt voor omzet door beperkingen China - visie aandeel - QCOM

[Dit bericht is op woensdag in de feed geplaatst en wordt nu onbewerkt herhaald.]

Intel $INTC heeft zijn omzetverwachting voor het tweede kwartaal naar beneden aangepast, naar een niveau onder het midden van de oorspronkelijk geschatte reeks van 12,5 tot 13,5 miljard dollar. Dit komt neer op een lagere verwachting dan de eerder door analisten geschatte 13,1 miljard dollar.

Dit nadat het Amerikaanse ministerie van justitie met onmiddellijke ingang enkele licenties om naar China te verschepen heeft ingetrokken (zie ook eerder bericht), wat ook geldt voor Qualcomm $QCOM.

Ondanks deze aanpassing voor het tweede kwartaal bevestigt Intel zijn verwachting voor geheel 2024. Dit blijkt uit een filing.

Het aandeel Intel

Het aandeel reageert door 2% te dalen voorbeurs. Daarmee is de reactie mild. Dit komt doordat in het fluistercircuit al een lagere omzet werd verwacht. Tevens komt het door een buitengewoon punt dat leveringen aan China van bepaalde chips toch wordt verboden nadat deze eerder wel werden toegestaan.

Wat betreft het aandeel Intel, we blijven op een stijging zitten, maar sluiten op de korte termijn een verdere dip niet uit. Daarop zouden we eventueel groter kunnen instappen. Zoals al vaker geschreven, we moeten op de korte termijn weinig verwachten, maar juist de lange termijn is sterk en reden om te blijven zitten.

Wat dat betreft beperkingen voor China moeten we er ook rekening mee houden dat Qualcomm zijn outlook iets kan aanpassen. We blijven daar ook op een stijging zitten.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.