Navigation

Intel & Qualcomm: Amerikanen trekken exportvergunningen in - media

De regering van de Amerikaanse president Biden heeft exportvergunningen ingetrokken die Intel $INT) en Qualcomm $QCOM toestonden om Huawei te voorzien van halfgeleiders. Dit gebeurt terwijl Washington de druk op het Chinese telecombedrijf opvoert. Volgens bronnen van The Financial Times beïnvloedt deze zet de levering van chips voor Huawei's laptops en mobiele telefoons.

Deze ontwikkeling is niet onverwacht, hoewel Intel de dans tot nu toe voor een gedeelte ontsprong. China kunnen we steeds meer afschrijven als groeimarkt voor chiptfabrikanten. Dit kan waarschijnlijk voor een gedeelte worden opgevangen in andere gebieden. We zitten overigens op een stijging van Intel en Qualcomm en houden deze posities vast. Op de zeer korte termijn kan het negatief zijn, hoewel, het ook niet overwacht is.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.