Navigation

Crypto: blijft onder druk liggen - voorlopig kans op verdere dalende trend

Crypto: blijft onder druk liggen - voorlopig kans op verdere dalende trend

De afgelopen 24 uur is de crypto-markt gedaald, zowel Bitcoin als de altcoins waren zwak. De hype rond de introductie van ETF's voor Bitcoin en Ethereum in Hong kong heeft weinig effect gehad, net als eerder toen in Europa soortgelijke ETF's werden geïntroduceerd.

De instroom en uitstroom in Amerikaanse ETF's blijven afnemen, en de markt is overdreven gehyped geraakt door talloze nutteloze munten en memecoins in de afgelopen maanden.

Het lijkt erop dat de markt verder zou kunnen dalen. We hebben recentelijk hier meer aandacht aan besteed, en we willen in deze mededeling benadrukken dat we, zoals reeds gemeld, tijdelijk bijna weer volledig weg zijn uit crypto.

We blijven ervan uitgaan dat er een kans bestaat dat de markt nog geen bodem heeft. Nu de stemming verandert en geld niet meer gratis lijkt te zijn, wordt er weer meer gekeken naar fundamentals.

Crypto heeft geen intrinsieke waarde. De tractie met economische toepassingen verloopt trager dan gehoopt. En het zijn vooral memecoins die voor een piek in activiteit zorgen op protocollen. Samen met andere factoren is dit een mix die crypto kan terugbrengen op beide benen.

Dat er elke dag weer de nodige schreeuwers en lijntjestrekkers beweren dat alles naar boven gaat en je er nu bij moet zijn vinden we eigenlijk misleidend. En het bewijs is aan onze kant, gezien de bewegingen in het verleden van crypto.

Op een dag krijgt er wel iemand gelijk als de markt weer stijgt. Tegen die tijd heeft iedereen die al zijn geld in crypto stopte al alles verloren.

Crypto is leuk en inderdaad veelbelovend. Maar dat betekent niet dat alle munten stijgen in prijs. Crypto blijft een hit and run markt die helaas vooral nog steeds bestaat uit emotie waarbij vaak de verkeerde munten stijgen.

En tot slot, ja, ook wij proberen de markt te duiden, ook wij trachten een richting te bepalen, ook wij kijken naar de charts. Maar we proberen dat wel op een manier te doen waarbij we, ook omdat onze website eigenlijk een soort dagboek is van wat we zelf doen of zouden doen, realisme betrachten.

Betekent niet dat we het altijd goed hebben, maar het betekent wel dat we zaken onderbouwen en alles wat we schrijven vanuit het principe is: "wat zouden we zelf doen". Wat dat betreft adviseren we iedereen om ook eens naar onze kernwaarden te kijken waar ons team zich aan moet houden.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.