Navigation

Boeing: FAA start onderzoek - documenten 787 Inspecties mogelijk vervalst - WSJ

Boeing: FAA start onderzoek -  documenten 787 Inspecties mogelijk vervalst - WSJ

De Amerikaanse luchtvaart-veiligheids-autoriteiten hebben een nieuw onderzoek geopend naar Boeing $BA. Dit onderzoek betreft de inspecties van Boeing's 787 Dreamliner's en of medewerkers van het bedrijf mogelijk documenten hebben vervalst.

De Federal Aviation Administration (FAA) heeft verklaard dat Boeing in april aan de instantie heeft gemeld dat bepaalde vereiste inspecties mogelijk niet zijn uitgevoerd.

Deze inspecties zijn belangrijk voor de elektrische veiligheidsmaatregelen betreffende de verbinding en aarding waar de vleugels aan de romp van het vliegtuig bevestigd worden. Boeing heeft hierop nog geen directe reactie gegeven aan The Wall Street Journal die het nieuws brak.

De gevolgen en het aandeel Boeing

We zijn nog niet op tijd uitgestapt bij dit aandeel en het schandaal lijkt alleen maar groter te worden. De mogelijke gevolgen van dit nieuwe onderzoek zijn verreikend. Ze kunnen leiden tot boetes, verdere schade aan Boeing's reputatie, en mogelijk strenge regelgeving die de bedrijfsvoering kan beïnvloeden. Ook kan het leiden tot annuleringen.

Onlangs heeft Boeing een obligatie uitgegeven die succesvol was. Toch denken we dat er meer geld bij moet na mogelijk een nieuw schandaal vanwege de bijkomende kosten van boetes en annuleringen.

Boeing is 'too big to fail'. Maar in het ergste geval laten ze de aandeelhouders en obligatiehouders met lege handen staan als de Amerikaanse overheid moet ingrijpen. Iets wat we niet langer uitsluiten. Al met al sluiten we een verdere daling van het aandeel niet uit.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.