Navigation

BMW: cijfers aan de onderkant verwachtingen - instant view

Dit is een instant view. Later vandaag komen we met een update.

De cijfers van BMW $BMW zijn iets zwakker dan de markt had gehoopt. In het eerste kwartaal bedroeg de omzet 36,61 miljard euro. De marges zijn ook minder goed dan gehoopt. Dit wijst erop dat de resultaten enigszins tegenvallen ten opzichte van de verwachtingen.

Echter, we zien een blijvende sterke positie in EV's. Wij zitten op een stijging en hoewel een dip in het aan de handel niet wordt uitgesloten blijven we vrijwel zeker bij onze positieve visie.

Extra informatie

De BMW schrijft zelf dat het een succesvolle start heeft gemaakt in 2024, met robuuste resultaten die binnen de volledige jaarprognose vallen. De strategie wordt consistent uitgevoerd met een dynamische opschaling van de productie van batterij-elektrische voertuigen (BEVs), die in lijn is met de geplande winstgevendheid.

In het eerste kwartaal realiseerde het bedrijf een groei van 28% in de verkoop van BEVs, met ongeveer 83.000 verkochte eenheden onder de merken BMW, Mini en Rolls-Royce. De algehele verkoop van het BMW-merk steeg met 2,5%, terwijl de leveringen van modellen in het hogere prijssegment met meer dan 20% toenamen.

Wat betreft de winstgevendheid, de EBIT-marge in het segment Automobiel was 8,8%, wat binnen het doelbereik van 8-10% ligt. Deze marge is nu al negen opeenvolgende kwartalen gehandhaafd.

De EBT-marge op groepsniveau was 11,4%, wat boven het strategische doel van meer dan 10% ligt.

Oliver Zipse, de CEO van BMW, benadrukte de continuïteit en betrouwbaarheid van het bedrijf, gezien de prestaties van de afgelopen negen kwartalen. De vooruitzichten voor 2024 zijn bevestigd.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.