Navigation

Ageas: -3% - Fosun wil belang verkopen - Bloomberg - slecht nieuws voor AGS beleggers

Volgens een rapport van Bloomberg overweegt Fosun, een Chinees bedrijf, de verkoop van zijn belang in Ageas $AGS. Dit is de grootste verzekeraar van België. Het Chinese bedrijf zou overwegen om de verkoop zelfs te versnellen. En daarbij gaat het om een gedeeltelijke of volledige verkoop van zijn belang van 10% in Ageas. De waarde zou momenteel ongeveer 735 miljoen dollar bedragen.

Slecht nieuws voor beleggers in Ageas

De verkoop wordt gedaan als eerste omdat het bedrijf Fosun bezig is om zijn schulden te verminderen. De verkoop van activa moet daarbij helpen. En nu het slecht gaat in China zien we dus dat men plotseling haast gaat krijgen.

Dit, om daar meteen op in te haken, kan betekenen dat de aandelen Ageas tegen een lagere dan gewenste prijs uiteindelijk op de markt komen. Het aandeel Ageas staat hierdoor vandaag 3% lager.

Wat betreft Ageas doen we al langere tijd niets met het aandeel doen. De trend van dit aandeel, ook op prijs gedreven actie, is naar beneden. En nu is dus de kans aanwezig dat er een groot belang boven de markt hangt wat in paniek moet worden verkocht. Al met al blijven wij weg uit het aandeel.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.