Navigation

Volkswagen: verlaagt marge verwachting: fabrieksluiting en EV's - visie

Volkswagen: verlaagt marge verwachting: fabrieksluiting en EV's - visie

Volkswagen [VW] $VOW3 heeft zijn prognose voor de operationele winst in 2024 verlaagd, met als reden de sluiting van een fabriek in België en onverwachte kosten die de resultaten van het tweede kwartaal negatief beïnvloedden. De "schuld" wordt ook gegeven aan de zwakke ontwikkelingen in de markt voor elektrische voertuigen.

De Duitse autofabrikant heeft zijn marge-verwachting bijgesteld naar maximaal 7%, in plaats van de eerder voorspelde 7,5%. Andere belangrijke prognosecijfers bleven onveranderd.

Het aandeel

Daarmee lijkt het alsof het geen waarschuwing is doordat er buitengewone factoren worden genoemd, maar dat is het wel. Deze keer is het een fabriek in België en de volgende keer is het weer wat anders.

Voor een gedeelte is dat niet de "schuld" van Volkswagen, maar door de woelige ontwikkelingen in de markt. Zo vragen we ons ook af of er nog een teleurstelling komt van de groei in China. We doen niks met het aandeel. Zie onze database voor meer informatie.

Support for information and consultation process at Brussels site resolved, adjustment of annual forecast as a result and other unplanned expenses in the Group
Mobility for generations to come.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.