Navigation

Herhaling: Valuta: BoJ beëindiging in maart van negatieve rente - media

[Dit bericht is op donderdag in de feed geplaatst en wordt nu onbewerkt herhaald.]

De Bank of Japan (BOJ) bereidt zich voor om het beleid van negatieve rentetarieven te beëindigen tijdens de vergadering in maart. Dit meldt JIJI, een Japanse nieuwsbron. Eerder is al naar buiten gekomen dat de Bank of Japan nu nog twijfelt of het maart of april moet worden.

Reeds short in de dollar tegen de yen

Dit nieuws is van bijzonder belang omdat het mogelijk het einde van de carry trade aankondigt. De mogelijke beëindiging van het negatieve rentebeleid van de BOJ markeert dus mogelijk een keerpunt voor de carry trade-strategie en heeft potentieel gevolgen voor internationale financiële markten. Vooral voor de koers van de dollar tegen de yen. De yen zou in de basis sterker kunnen worden. Dat is ook de reden dat we onlangs op een verkoop zijn gaan zitten van de dollar tegen de yen (USDJPY).

Met het wegvallen van de lage rente in de yen, kan het minder aantrekkelijk worden voor beleggers om in deze valuta te lenen. Dit zou kunnen resulteren in een afname van de carry trade-activiteit en mogelijk zelfs het einde van de carry trade zoals we die kennen.

De carry trade is een strategie waarbij beleggers lenen in een valuta met een lage rente en dat geld vervolgens investeren in een valuta met een hogere rente om te profiteren van het renteverschil. Japan, met zijn langdurig beleid van negatieve rentetarieven, is een populaire bronvaluta geweest in carry trades. Beleggers lenen doorgaans in de Japanse yen vanwege de lage rente en beleggen dat geld elders om een hoger rendement te behalen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.