Navigation

BoJ: overweegt in maart negatieve rente te verlaten - media - al short USDJPY

Volgens berichten in de media, Reuters, overweegt de Bank of Japan (BoJ) haar negatieve rente te verlaten in maart. Het verlaten van de negatieve rente, en eigenlijk dus het aanpassen van haar yield curve control (YCC), kan aanzienlijke gevolgen hebben voor de valutamarkten.

Er wordt verondersteld dat dit ertoe kan leiden dat de dollar tegen de yen gaat verzwakken. De yen zou dan dus sterker worden. Het kan ertoe leiden, zo wordt ook verondersteld, dat Japans geld terugkeert naar Japan en dat zou dan dus juist het effect veroorzaken dat de yen sterker wordt.

Reeds short op dollar tegen de yen

Wij zijn op basis van deze veronderstelling, dat er inderdaad een veranderend rentebeleid komt in Japan, plus op het feit dat de Japanse yen op de chart drie keer tegen een weerstand is gelopen, op een daling gaan zitten van de dollar tegen de yen.

Zoals ook verteld, is dit een moeilijke valuta die veel heen en weer stuitert. Wat dat betreft is het een zeer speculatieve positie. Ook hebben we erbij verteld dat dit mogelijk een positie is waar we maanden in moeten zitten om eventueel resultaat te boeken, waarbij natuurlijk de kans van slagen altijd erg klein is.

In ieder geval, na de mededelingen die op Reuters zijn verschenen dat de bank op Japan overweegt in maart de negatieve rente te verlaten, hebben wij besloten om die short op de dollar tegen de yen aan te houden.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.