Navigation

Umicore: ruim 3% hoger - dalende trend is nog niet verlaten

Umicore: ruim 3% hoger - dalende trend is nog niet verlaten

Op 26 april gaf het Belgische Umicore $UMI een update. De koers is sindsdien wel van een bodem af en vandaag ruim 3% hoger: zonder overtuiging. De vooruitzichten werden op 26 april voor het gehele jaar 2024 bevestigd, ondanks het ontbreken van concrete cijfers over het eerste kwartaal.

Umicore handhaafde zijn verwachting van een aangepaste EBITDA voor 2024 tussen de 900 miljoen en 950 miljoen euro. Deze projectie is in lijn met de analistenconsensus van 905 miljoen euro voor 2024 en 932 miljoen euro voor 2025.

Het aandeel

Het feit dat Umicore geen gedetailleerde kwartaalcijfers heeft vrijgegeven, duidde voor ons op voorzichtigheid van het bedrijf met mogelijke toekomstige uitdagingen. Wijzelf nemen het aandeel momenteel dan ook niet op. Dit ook gezien het koerspatroon dat niet bemoedigend is.

Er is nog steeds een dalende trend zichtbaar van het aandeel, waarbij mogelijk wel een bodem is gevormd. Dat is echter niet voldoende voor ons om te kopen, ook gezien de markten waar het actief is die nog steeds uitdagend blijven.

Umicore zit in materiaaltechnologie en recycling en speelt een cruciale rol in de productie van schone technologieën zoals katalysatoren voor auto's en materialen voor herlaadbare batterijen. Het bedrijf is ook een belangrijke speler in de recycling van kostbare metalen, wat het een integraal onderdeel maakt van de circulaire economie.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.