Navigation

Uber: versterkt positie met overname van foodpanda Taiwan - visie op aandeel

Uber: versterkt positie met overname van foodpanda Taiwan - visie op aandeel

Uber $UBER en Delivery Hero $DHER) hebben een overeenkomst bereikt om de Foodpanda bezorgdienst van Delivery Hero in Taiwan over te nemen voor $950 miljoen in contanten. Daarnaast heeft Uber ingestemd met de aankoop van $300 miljoen aan nieuw uitgegeven gewone aandelen van Delivery Hero.

Visie op het aandeel Uber

We zitten op een stijging in het aandeel Uber. Uber heeft deze overname gedaan om zijn aanwezigheid in Taiwan te versterken en te profiteren van de groeiende markt voor online voedselbezorging. De integratie van foodpanda Taiwan zal Uber's positie in de regio aanzienlijk verbeteren en meer waarde creëren voor consumenten en bezorgpartners.

Het kan de marges later verbeteren. Wel willen we stellen dat het geen goedkope overname is. Echter, gezien de sterke financiële positie betaald het bedrijf de overname in contacten wat een een zogenaamde positive is.

Onlangs kwam Uber met cijfers die leidde tot een daling in het aandeel. We zijn op een stijging boven zitten. We zien Uber als een bijna monopolist en dat geeft heeft het aandeel een unieke edge. Dat is mede reden om op een stijging te blijven.

Deze overname stelt Uber in staat om voort te bouwen op de significante lokale operaties die Delivery Hero en Foodpanda de afgelopen jaren hebben ontwikkeld. Door Foodpanda's uitgebreide dekking in Taiwan te combineren met Uber's wereldwijde expertise in het beheren van een efficiënt marktplaats, zal Uber de ervaring voor consumenten, handelaren en bezorgpartners verbeteren.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.