Navigation

TSMC & NVIDIA: EVA Airways kan vraag niet aan - sterk signaal - visie

TSMC & NVIDIA: EVA Airways kan vraag niet aan - sterk signaal - visie

Signalen bij het Taiwanese EVA Airways geven aan dat TSMC $TSM de productie nauwelijks kan bijhouden en dat de vraag naar chips van NVIDIA $NVDA onverminderd hoog blijft voor de komende 12 maanden. In beide aandelen zitten we op een stijging.

De recente toename in de vraag naar AI-servers en de bloei van de e-commerce sector hebben wereldwijd voor een aanzienlijke druk op de luchtvrachtcapaciteit gezorgd, zoals blijkt uit rapportages van EVA Airways uit Taiwan.

Eva Airways heeft haast om luchtcapaciteit voor vrachtvervoer te bieden te midden van een golf van vraag naar AI-servers en sterke e-commerceactiviteit, aldus de president van het bedrijf.

Hij merkte op dat het bedrijf in mei uitzonderlijk druk is voor deze tijd van het jaar, en voegde eraan toe dat veel klanten jaarlijkse of halfjaarlijkse vrachtcontracten willen tekenen, maar dat dit op dit moment moeilijk is.

Groeiende vraag
De toenemende afhankelijkheid van technologie en de versnelde adoptie van AI-toepassingen hebben geleid tot een explosieve vraag naar AI-servers. Deze servers vereisen geavanceerde chips en processors die voornamelijk geproduceerd worden door bedrijven zoals TSMC, de toonaangevende fabrikant van halfgeleiders, en NVIDIA, bekend om hun krachtige grafische chips en AI-processors.

Implicaties voor TSMC


TSMC, dat een sleutelrol speelt in de productie van geavanceerde semiconductors, kan een significante groei in orders verwachten als gevolg van deze toegenomen vraag.

Dit zou kunnen leiden tot een verhoogde guidance en mogelijk een uitbreiding van hun productiecapaciteiten. Dat zou weer goed zijn voor ASML $ASML waar we ook op een stijging zitten.

Implicaties voor NVIDIA


NVIDIA zou ook een aanzienlijke impact kunnen ervaren. Met de groei van AI-toepassingen stijgt ook de vraag naar NVIDIA's producten, wat potentieel de aandelenkoers verder kan opdrijven.

Blijkbaar is er nog steeds geen vertraging in de enorme vraag naar producten van NVIDIA, zoals blijkt uit de informatie van Eva Airlines. Dit zou betekenen dat NVIDIA zelfs haar outlook zou kunnen verhogen voor de komende 12 maanden.

Uitdagingen en kansen
De uitdaging voor zowel TSMC als NVIDIA ligt in het managen van hun productiecapaciteiten en supply chains om te kunnen voldoen aan de snelle groei in vraag.

Dit kan vereisen dat beide bedrijven investeren in nieuwe technologieën, uitbreiding van faciliteiten, of zelfs in het aangaan van nieuwe partnerships en supply chain strategieën.

Resumerend
De groeiende vraag naar AI-servers en de bloeiende e-commerce sector bieden substantiële kansen voor de chipindustrie. Voor investeerders in TSMC en NVIDIA kan dit resulteren in een positieve trend in aandelen, mits beide bedrijven effectief reageren op de operationele uitdagingen die met deze groei gepaard gaan. Overall is het nieuws uit de luchtvaartindustrie bullish voor de langere trend van TSMC en NVIDIA.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.