Navigation

Solvay & Syensqo: tijd om een mooie winst veilig te stellen - uitstappen

Solvay & Syensqo: tijd om een mooie winst veilig te stellen - uitstappen

We hebben besloten om afscheid te nemen van zowel Solvay $SOLB als het afgesplitste Syenqo $SYENS. Solvay presenteerde afgelopen woensdag zijn resultaten, waarop de markt positief reageerde. Echter, wij vinden de onderliggende cijfers niet sterk zoals we reeds hebben beschreven in een eerder artikel. Ondanks enige groei, is deze groei gematigd en lijkt al grotendeels verwerkt in de aandelenprijs.

De activistische belegger David Einhorn blijft geïnvesteerd in het aandeel, wat recentelijk tot prijsstijgingen heeft geleid, een punt dat we eerder benadrukt hebben. Dit zou de koers verder kunnen opdrijven, maar wij zien hierdoor geen reden om te blijven investeren, gezien de toekomstige groei die minder robuust kan zijn dan verwacht.

Wat betreft Syensqo vinden we ook dat dit aandeel momenteel eerlijk gewaardeerd is. De verwachte groei blijft achter bij onze verwachting. Daarom is er een kans dat beleggers te hoge verwachtingen hebben, wat ons ook doet besluiten afscheid te nemen van dit aandeel.

Mooie winst behaald

We behalen een mooie winst nadat we zijn begonnen met investeren in Solvay toen het aandeel 89 euro was en de huidige waarde van Solvay + Syensqo is ongeveer 129 euro. Sinds oktober 2020, toen we onze positie innamen, hebben we een aanzienlijk rendement geboekt.

Resumerd, we stappen uit beide aandelen vanwege de verwachte gematigde groei. Mochten de aandelen een forse correctie ondergaan, dan overwegen we mogelijk opnieuw te investeren. Voor nu is het echter tijd om winst te nemen. (Zie ook eerdere berichten.)

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.