Navigation

Herhaling: Siemens: tegenwind Automation - richtlijn 2024 wel gehandhaafd - media

Herhaling: Siemens: tegenwind Automation - richtlijn 2024 wel gehandhaafd - media

[Dit bericht is op dinsdag in de feed geplaatst en wordt nu onbewerkt herhaald.]

De Chief Financial Officer (CFO) van Siemens Deutschland heeft in een Duits persinterview bevestigd dat de richtlijnen voor het fiscale jaar 2024 worden gehandhaafd. Hij meldde echter ook dat de automatiseringsunit (automation) van Siemens momenteel te maken heeft met nog intensere tegenwind dan verwacht tijdens de pre-kerstperiode.

De automatiseringsunit van Siemens richt zich op het ontwikkelen en leveren van geautomatiseerde systemen en oplossingen voor industriële automatisering, zoals productieautomatisering, robotica, en procesautomatisering.

Visie op Siemens

De mededelingen van Siemens kunnen marktbreed gelden en zijn een "hint" voor andere bedrijven (aandelen) in deze sector.

Siemens heeft de laatste tijd al meerdere malen zijn guidance tussen de regels door getemperd, zonder haar outlook daadwerkelijk aan te passen.

Onlangs, tijdens een bijeenkomst in Londen georganiseerd door Bank of America (BofA) herhaalde CFO Thomas de winstverwachtingen voor dit jaar op, maar hij gaf ook aan dat hij een dubbelcijferige daling van de orders verwacht in het segment digitale industrie. In het eerste kwartaal daalden deze orders met 31 procent.

De CFO merkte op dat nieuwe stimuleringsmaatregelen in China het bedrijf helpen, maar dat de orders trager binnenkomen dan oorspronkelijk verwacht. Ook wees hij op de stagnerende vraag in Duitsland en Italië.

Resumerend

Zoals we eerder hebben geschreven, de huidige dip in het aandeel Siemens mag voor ons zelfs nog wel even voortduren, omdat we dan mogelijk de kans zien om onze opwaartse positie te vergroten. De kans op een verdere massering naar lagere resultaten in 2024 is niet uitgesloten.

Onze initiële instap op Siemens was in 2022 op 122 euro, en ondanks de tegenvallers blijven we vasthouden aan onze positie in de verwachting dat deze ontwikkelingen tijdelijk zijn.

Bovendien heeft het bedrijf de ruimte om verder te reorganiseren, wat in de toekomst vruchten kan afwerpen. We blijven dus ondanks de kans dat er meer tegenslagen komen op een stijging zitten en bij een dip gaan we verzwaren.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.