Navigation

S&P Bullish Percentage Index: analyse - SPX

Terwijl de S&P 500-index $SPX record na record blijft breken, blijft de S&P Bullish Percentage Index $BPSPX stil staan. Deze index is een hulpmiddel om te bepalen in welke richting de markten zich kunnen bewegen.

Momenteel schommelt de index rond de 73,6, net onder de 74. Dit geeft aan dat de index, die de trend kan aanduiden, nog steeds duidelijk in het bullish territorium zit, omdat deze boven de 50 staat.

Ondertussen zien we dat het voortschrijdend gemiddelde (EMA-20) vlak begint te liggen en dat de candles relatief klein zijn. Op basis van enkel deze gegevens zou je kunnen concluderen dat de Bullish Percentage Index suggereert dat er consolidatie zou moeten zijn op de aandelenmarkten.

Echter, in werkelijkheid is de markt juist gestegen. Dit betekent dat deze index momenteel gemengde signalen afgeeft in positief territorium (BPSPX staat immers boven de 50).

Tegelijkertijd blijft het feit dat de index zich op een hoog niveau bevindt (rond de 80) suggereren dat er nog steeds kans is op een correctie, hoewel dit ook na verdere stijging kan gebeuren.

Kortom, de S&P 500 Bullish Percentage Index geeft gemengde signalen af, waarbij de lange trend nog steeds opwaarts is. Een correctie is nog steeds mogelijk, maar nog niet zeker.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.