Navigation

S&P 500: chart toont al mooie correctie - dynamic trend following

S&P 500: chart toont al mooie correctie - dynamic trend following

Op basis van de chart is de S&P 500$SPX al een mooie correctie aan het vertonen. We stonden nog niet zo lang geleden rond de 5.260. Nu staan we rond de 5.060 ongeveer. Aangezien dit de belangrijkste index in de wereld is, zou een verdere daling ook gevolgen hebben op de rest van de westerse markten.

De kans is aanwezig dat de index nog verder gaat corrigeren gezien de gestegen rente. En puur op basis van de chart zou je in het ergste geval kunnen terugvallen tot 4.600 zonder dat de onderliggende opwaartse trend wordt geschaad.

Die kans sluiten we ook niet helemaal uit omdat naast de rente de geopolitieke spanningen ook een rol spelen.

Kijken we naar dynamic trend following, een systeem dat bepaalde volatiliteit uit de koersen wast, dan kunnen we daar constateren dat ook hier nog steeds een ontwikkeling gaande is dat er eventueel een verdere correctie kan plaatsvinden. Deze wijst op een niveau naar ongeveer 4.900 als eerste steun.

Ondanks dat we het hebben over een correctie, denken we nog steeds niet dat we in een bear market terecht komen, tenzij geopolitiek uit de hand loopt. Wel zien we de huidige beweging meer als een gezonde move.

Buiten geopolitiek is de rente de allerbelangrijkste factor. Daar willen we tot slot over opmerken dat stel dat de Federal Reserve inderdaad door sterke economische data nog een keer de rente moet verhogen, dan kunnen we een grotere correctie verwachten. Maar in dat geval blijven de bedrijfsresultaten wel steun geven.

Conclusie is, kijkend naar de gewone chart en kijkend naar dynamic trend following dat een verdere correctie mogelijk is (geen garanties). Deze correctie zien we niet als het begin van een bear market, maar als een logische reactie nadat we een langere tijd een vrij harde stijging hebben gezien. En nu is het tijd voor reflectie.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.