Navigation

Qualcom: bevestigt quidance kwartaal - ondanks intrekken licenties China - opsteker

Qualcomm $QCOM bevestigt voor het derde kwartaal een winst per aandeel van 2,15 tot 2,35 dollar, vergeleken met de verwachte 2,23 dollar. Dit blijkt uit een SEC filing. De Non-GAAP omzet wordt geschat op 8,8 tot 9,6 miljard dollar, vergeleken met de verwachte 9,17 miljard dollar.

Dit ondanks het intrekken van de exportlicentie door de Amerikanen voor het exporteren van 4G en bepaalde andere geïntegreerde circuitproducten, inclusief Wi-Fi producten naar Huawei, zoals we reeds eerder hebben gemeld.

Een opsteker voor Qualcomm beleggers

De bevestiging van de financiële vooruitzichten voor het lopende kwartaal is een positieve ontwikkeling voor Qualcomm en we blijven dan ook op een stijging zitten.

Ter vergelijking, op woensdag gaf Intel [waar we op een up in blijven] aan dat vergelijkbare omstandigheden wel negatieve gevolgen voor haar resultaten zal hebben.

Voor Qualcomm verwachten we dat er mogelijk in het volgende kwartaal enige effecten zichtbaar zijn. Echter, we geloven dat Qualcomm tegen die tijd voldoende groeimogelijkheden in andere gebieden zal vinden.

Dit is mede door de toegenomen vraag naar haar producten, zoals Qualcomm zelf heeft aangegeven en zoals wij al eerder hebben bericht. Qualcomm presteert ook relatief sterk in de automotive sector.

Concluderend beschouwen wij deze update als positief en blijven we optimistisch over een stijging van het aandeel Qualcomm.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.