Navigation

Obligaties: rente 2 jaar weer boven 5% - minder gunstig voor aandelen - FOMC

De hoger dan verwachte Employment Cost Index in de VS, die in het snelste tempo van het afgelopen jaar is gestegen met 1,2% is een "probleem" voor Powell. Yields op 2-jarige Treasuries springen terug boven de 5%.

De Employment Cost Index, ondanks dat het terugkijkend is, is weer een duidelijke indicatie dat inflatie opnieuw versnelt. Hoewel we nog geen renteverhoging door de Fed zien in plaats van een ongewijzigde rente of een verlaging, is de kans dat de rente dit jaar daadwerkelijk niet wordt gewijzigd weer toegenomen. Wat betreft de rente van 2 jaar boven de 5%, dit is een negatieve factor voor aandelen.

Tot slot, het probleem is dat de Fed eerder veel te hoge verwachtingen heeft gewekt over een renteverlaging. Nu moet het daar op terugkomen. Morgen wordt het rentebesluit genomen. En om het zo te zeggen: op het moment dat Powell begint te praten tijdens de persconferentie, is er aanzienlijk meer neerwaarts risico voor risk-assets.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.