Navigation

Obligaties: VS 2 jaar tikte bijna 5% aan op donderdag - blijft focus punt

De rente 2 jaar in Amerika tikte op donderdag de 5% aan. Opnieuw werd de psychologische grens van 5% getest na hawkish uitspraken van Fed-leden. Na de eerste berichten over mogelijke militaire acties van Israël tegen Iran zochten beleggers hun toevlucht tot obligaties als veilige haven waardoor de rente daalde.

Hoewel de dreiging van het Midden-Oosten tot nu toe beperkt lijkt te zijn, blijft de situatie onzeker vanwege mogelijke reacties van Iran en Israël. De rentemarkten kunnen echter weer terugkeren naar normaal zodra de rust is weergekeerd.

Zorgen over de hoge inflatie in de Verenigde Staten blijven toenemen zichtbaar in de nadering van de 5% grens van het 2-jarig papier, een psychologisch belangrijk niveau. Een verdere stijging van de rente zou een extra negatief effect op de aandelenmarkt kunnen hebben, hoewel dit nog afwachten is. Het blijft echter een scenario dat we niet uitsluiten.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.