Navigation

VS Money Market Fund Assets: gedaald met 23,62 miljard gestegen

Het Investment Company Institute (ICI) heeft gemeld dat het totale vermogen van geldmarktfondsen met 23,62 miljard dollar is gestegen naar 6 biljoen dollar in de week die eindigde op woensdag 1 mei. Geldmarktfondsen zijn een type beleggingsfonds dat in zeer veilige en kortlopende schulden investeert.

Onder de belastbare geldmarktfondsen zagen de overheidsfondsen een toename van 21,33 miljard dollar. De prime fondsen, die investeren in kortlopend commercieel papier en andere liquide activa, gingen met 867 miljoen dollar omhoog. Daarnaast stegen de belastingvrije geldmarktfondsen, die in gemeentelijke schulden investeren, met 1,42 miljard dollar.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.