Navigation

Lyft: voorbeurs hoger na de cijfers - voorkeur voor Uber

Lyft: voorbeurs hoger na de cijfers - voorkeur voor Uber

Lyft $LYFT beleefde een betere start van 2024, gekenmerkt door een aanzienlijke toename in betrokkenheid van gebruikers en chauffeurs. Het aandeel staat voorbeurs 7% hoger.

Blijven kiezen voor Uber in plaats van Lyft

Hoewel Lyft positieve ontwikkelingen laat zien die ons ook verrassen, hebben we besloten niet te investeren in deze aandelen en geven de voorkeur aan Uber $UBER als onze keuze voor investeringen in de ride-sharing sector. Ondanks dat de koers duidelijk negatief reageert op de cijfers die vandaag zijn vrijgegeven door Uber.

Deze beslissing is gebaseerd op de robuustere prestaties van Uber, die consistent betere financiële resultaten en een grotere marktpenetratie vertoont. Uber's uitgebreide dienstenportfolio en sterke internationale aanwezigheid bieden een bredere basis voor groei en stabiliteit, waardoor het een aantrekkelijkere optie is voor onze lange termijn investeringsstrategie. (Zie ook eerdere berichten.)

Financiële en operationele hoogtepunten van het eerste kwartaal

  • Totale boekingen: bereikten $3,7 miljard, een toename van 21% ten opzichte van vorig jaar.
  • Omzet: steeg met 28% jaar-over-jaar naar $1,3 miljard.
  • Nettoverlies: verbeterde aanzienlijk naar $31,5 miljoen, vergeleken met een veel groter verlies van $187,6 miljoen in hetzelfde kwartaal van vorig jaar.
  • Aangepaste EBITDA: groeide naar $59,4 miljoen vanuit $22,7 miljoen in Q1’23, wat wijst op verbeterde operationele efficiëntie.
  • Rit- en rijdersstatistieken: het aantal ritten steeg naar 188 miljoen, een stijging van 23% jaar-over-jaar, met een toename van 12% in actieve rijders.

Positieve punten

  • Lyft's strategische focus op klanttevredenheid heeft de retentie van rijders verbeterd en nieuwe gebruikers aangetrokken.
  • Initiatieven zoals de Verdienstengarantie voor Chauffeurs en Women+ Connect hebben de betrokkenheid en veiligheidspercepties van chauffeurs aanzienlijk verbeterd.
  • Het bedrijf ervaart snelle groei in Canada en een toenemende omzet door Lyft Media, met nieuwe partnerschappen die de mogelijkheden voor gerichte reclame versterken.

Negatieve punten

  • Ondanks verbeteringen rapporteerde Lyft nog steeds een nettoverlies, wat wijst op voortdurende financiële druk.
  • De groei in bepaalde metrieken zoals aangepaste EBITDA, hoewel positief, is nog steeds relatief bescheiden vergeleken met het potentieel in de industrie.

Extra informatie

Terwijl Lyft blijft innoveren en zijn diensten uitbreidt, blijft het bedrijf optimistisch over het handhaven van een groeitraject gedurende 2024, zoals weerspiegeld in hun vooruitziende verklaringen over totale boekingen en aangepaste EBITDA.

CEO David Risher sprak zijn enthousiasme uit over de prestaties van het bedrijf en benadrukte dat Lyft's toewijding aan klantgerichte innovatie goed wordt ontvangen, wat meer chauffeurs en passagiers aantrekt. Hij merkte op: "Na een jaar aan het roer van Lyft, ben ik verheugd om te zien hoe onze focus op de klant winstgevende groei stimuleert."

CFO Erin Brewer lichtte de financiële successen toe en zei: "Onze resultaten van het eerste kwartaal tonen sterke groei in de bovenste lijn en ons tweede opeenvolgende kwartaal van positieve vrije kasstroom. We zijn sterk begonnen en goed gepositioneerd om onze financiële doelen voor het jaar te halen, met een optimistische vooruitzicht voor onze jaarlijkse vrije kasstroom."

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.