Navigation

JD.com: redelijke resultaten - blik op het aandeel

JD.com $JD heeft zijn resultaten voor het eerste kwartaal van 2024 bekendgemaakt met een aanzienlijke stijging van zowel de omzet als de winst. De voortdurende aandeleninkoop en verhoogde financiële vooruitzichten tonen vertrouwen van het management in de toekomstige groei.

In het afgelopen kwartaal werden er 98,3 miljoen eigen aandelen ingekocht, goed voor een totaalbedrag van 1,3 miljard dollar en circa drie procent van het aantal totaal uitstaande aandelen. Ondanks enkele uitdagingen, zoals hogere marketinguitgaven, blijven de fundamentele cijfers solide.

Onze visie op het aandeel

We volgen het aandeel met veel interesse, maar doen momenteel geen acties. We willen graag zien dat de huidige opwaartse trend sterker wordt voordat we verdere stappen overwegen.

Onze visie op het aandeel JD.com is nu neutraal dus. Het aandeel lijkt momenteel ondergewaardeerd, maar we zouden graag zien dat de opwaartse trend sterker wordt, ook al missen we dan een deel van de initiële stijging.

We overwegen geen actie totdat er meer duidelijkheid is of verkoopdruk vanwege het imago van JD.com als Chinees bedrijf echt weg is.

Sterke punten

  • Nettowinst steeg met 13,9% ten opzichte van vorig jaar.
  • Totale netto-omzet steeg met 7,0%.
  • Operationele winst steeg met 19,8%.
  • Niet-GAAP operationele winst steeg met 12,7%.
  • Voortdurende aandeleninkoopprogramma's ondersteunen aandeelhouderswaarde.
  • Er was een sterke groei in het aantal actieve gebruikers en gebruikersbetrokkenheid.
  • De omzet uit algemene handelswaren steeg met 8,6%, terwijl de omzet uit logistieke en andere diensten met 13,8% toenam.
  • JD.com rapporteerde een positieve vrije kasstroom van RMB 15,5 miljard (US$ 2,2 miljard).

Zwakke punten

  • Hogere marketinguitgaven hebben de operationele kosten verhoogd.
  • Onderzoek- en ontwikkelingsuitgaven zijn licht gedaald, wat kan wijzen op verminderde innovatie-investeringen.

Samenvatting van de resultaten

JD.com rapporteerde een nettowinst van RMB 7,1 miljard (USD 1 miljard) voor het eerste kwartaal van 2024, een stijging van 13,9% ten opzichte van RMB 6,3 miljard in hetzelfde kwartaal van vorig jaar.

De totale netto-omzet steeg met 7,0% tot RMB 260,0 miljard (USD 36 miljard), gedreven door een stijging van 6,6% in productomzet en 8,8% in serviceomzet.

De operationele winst steeg met 19,8% tot RMB 7,7 miljard (USD 1,1 miljard), terwijl de niet-GAAP operationele winst met 12,7% toenam tot RMB 8,9 miljard (USD 1,2 miljard).

De vrije kasstroom voor het eerste kwartaal was RMB -15,5 miljard (USD -2,1 miljard), een verbetering ten opzichte van RMB -25,4 miljard in dezelfde periode van vorig jaar.

Financiële vooruitzichten

De managementvooruitzichten wijzen op vertrouwen in toekomstige groei, met een focus op gebruikerservaring en operationele efficiëntie. Dit positieve vooruitzicht wordt ondersteund door de voortdurende uitvoering van het aandeleninkoopprogramma.

Uitspraak van de CEO

"We zijn blij het jaar te beginnen met een solide prestatie voor het eerste kwartaal," zei Sandy Xu, CEO van JD.com. "Onze focus op gebruikerservaring heeft bijgedragen aan een sterke groei in het aantal actieve gebruikers en hun betrokkenheid. We zijn ervan overtuigd dat we onze momentum de komende maanden verder zullen uitbreiden."

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.