Navigation

Aandelen: kans rally op CPI als impuls niet uitgesloten

Hoewel het voorspellen van marktbewegingen niets meer is dan speculatie zou het ons niet verbazen als er een kortstondige rally op de markten kan plaatsvinden als de Amerikaanse consumentenprijzen (CPI) vanmiddag gunstig uitvallen of in lijn zijn met de verwachtingen. Bij een hoger dan verwachte CPI is de kans groot op een eerste dip en dan een rally vanaf lagere niveaus.

Gezien de huidige gedempte sfeer heerst rond deze consumentenprijzen, mede door uitspraken van beleidsmakers is er misschien te veel angst ontstaan. Gisteren kwam de Adobe Price Index uit, die vriendelijk was voor inflatie. Als de consumentenprijzen deze trend bevestigen, is het niet onwaarschijnlijk dat de markten in eerste instantie een opwaartse beweging laten zien.

Het is echter belangrijk op te merken dat deze mogelijke rally slechts van korte duur kan zijn en niet noodzakelijkerwijs de lange termijn trends van de markten voorspelt. De voorzichtige houding van investeerders in aanloop naar deze gegevens kan echter een gunstige omgeving creëren voor een kortstondige opwaartse beweging op de markten.

Het blijft afwachten hoe de consumentenprijzen zullen uitpakken en hoe de markten zullen reageren, maar voor nu wordt een mogelijke rally op de CPI niet niet uitgesloten (geen garanties).

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.