Navigation

Hong Kong: blijft dalen - lange support - Prosus - Sofina

Aandelen in Hong Kong $HSE bereiken het laagste niveau in meer dan 14 maanden nadat bleek dat de groei van de Chinese economie achterblijft bij de marktverwachtingen en de huizenprijzen blijven dalen. De Hang Seng index beweegt tussen een verlies van 4 en 5 procent vandaag.

De ontwikkelingen in China zijn waarschijnlijk negatief voor Prosus $PRX (belang Tencent) en Sofina $SOF (belang ByteDance), die aanzienlijke blootstelling hebben aan China.

Deze daling is niet geheel onverwacht. Hoewel de Chinezen al stimuleren, blijkt dit onvoldoende te zijn. Door de relatief gesloten economie is er een grote kans op onvoorziene negatieve verrassingen.

Op basis van een lange grafiek is zichtbaar dat de enige hoop voor de Hang Seng-index is dat een langere support stand zal houden. Dat is momenteel nog onduidelijk.

Toonaangevende bedrijven zoals Alibaba, Tencent, HSBC en AIA leidden de marktverliezen, mede door terughoudendheid van de Chinese overheid in het stimuleren van de economie. Beleggingsbeheerders verminderen hun allocaties voor Chinese bedrijven vanwege beperkte monetaire stimulansen door beleidsmakers.

Eerder hebben we ingezet op een stijging van China en Hong Kong via ETF's. Deze posities zijn echter ook al eerder naar neutraal teruggebracht. Mogelijk komen er later weer kansen, maar we willen eerst de kat uit de boom kijken.

Op het gebied van individuele aandelen zitten we op een stijging in Alibaba $BABA. Ondanks het huidige verlies geloven we dat het aandeel aanzienlijk kan herstellen en uiteindelijk een outperformance kan laten zien. Dat kan echter nog enige tijd duren.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Gerelateerd

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.