Navigation

Fastned: breidt uit naar Spanje - het aandeel doet het nog altijd slecht - visie

Fastned: breidt uit naar Spanje - het aandeel doet het nog altijd slecht - visie

Fastned $FAST heeft aangekondigd dat het samen met Autopistas 2 snellaadstations zal bouwen in de provincie Barcelona. Deze stations worden voorzien van 16 opladers die in ongeveer 15 minuten een auto kunnen opladen voor een afstand tot 300 kilometer.

Spanje wordt het negende land waar Fastned actief is. Het bedrijf heeft als doel om uiteindelijk 1.000 laadstations in Europa te bouwen. Op dit moment heeft Fastned ongeveer driehonderd stations verspreid over het continent. Hoewel deze nieuwe order van 2 laadstations relatief klein is, geeft het wel aan dat Fastned gestaag blijft groeien, maar misschien wel te langzaam.

Het aandeel

Eindelijk meldt Fastned weer een nieuwe order voor snellaadstations. Dit is een kleine order, want het gaat in dit geval om 2 laadstations. Tegelijkertijd heeft Fastned weer aangegeven dat het als doel heeft om naar 1000 laadstations te groeien in Europa. Dit lijkt op dit moment echter nog ver weg te zijn, aangezien het momenteel 300 laadstations heeft verspreid over Europa.

We rekenen erop dat Fastned wel eens een winstwaarschuwing kan gaan geven. Deze order is leuk, maar wel aan de kleine kant en een winstwaarschuwing is niet alleen de "schuld" van Fastned.

Het heeft vooral te maken met de zeer onduidelijke politiek vanuit Brussel. Bovendien wordt de subsidie op elektrische voertuigen in veel landen verminderd.

Tegelijkertijd wordt er geen goed plan bedacht om veel meer laadstations te bouwen. Zonder laadstations kan elektrisch rijden niet slagen. Mocht het zo zijn dat er op een gegeven moment wel meer subsidie naar deze sector gaat, zou dat goed zijn voor het aandeel en het bedrijf Fastned. Denk daarbij ook aan renteloze leningen die de huidige leningen met een hoge rente kunnen vervangen.

Momenteel doen we niets met het aandeel Fastned, maar we volgen het wel met interesse. Het technische beeld van het aandeel is ook nog steeds zwak, dit naast de kans dat het bedrijf de verwachtingen gaat temperen en nog meer geld moet ophalen.

We willen er ook op wijzen dat het bedrijf vrij veel dure leningen heeft afgesloten tegen 6%. Het beste zou zijn als deze worden gereorganiseerd en er bijvoorbeeld in één keer een nieuwe grote aandelenemissie komt om deze leningen te kunnen wegstrepen. Dit leidt dan wel tijdelijk tot een daling van het aandeel, maar daarna is de weg naar groei veel beter.

Maar het belangrijkste vinden we dat vanuit de politiek er vaart gezet wordt achter het subsidiëren van laadstations en makkelijkere procedures en aanbestedingen (die een "burden" zijn voor kleinere bedrijven zoals Fastned) om groei te stimuleren. Voor nu we dus niks met het aandeel.

Samenwerkingen

Fastned werkt in dit project samen met Autopistas, een dochterbedrijf van Abertis. In andere Europese landen werkt Fastned met Sanef in Frankrijk en A-4 Holding in Italië, die beide ook deel uitmaken van Abertis. Dit zien we als een positief element.

Het project in Spanje

Het project in Spanje omvat de installatie van zestien snelladers verdeeld over twee stations, met een vermogen tot 400 kW. Deze laders kunnen een afstand van 300 kilometer opladen in 15 minuten, afhankelijk van het voertuig. De stations zullen voorzien zijn van de iconische gele overkappingen van Fastned, uitgerust met zonnepanelen, en bieden bestuurders een uitstekende laadervaring met 100% hernieuwbare energie.

Autopistas and Fastned, which continues its roadmap in Spain, join forces to deploy fast charging stations in the province of Barcelona
● Fastned and Autopistas, a subsidiary of the Abertis Group, have reached an agreement to build two fast charging stations in Autopista’s concessions in the Garraf North and Garraf South service areas, in the province of Barcelona.● The project includes 16 chargers of up to 400 kW of power, capable of charging up to 300 km in approximately…

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.