Navigation

China plant productie HBM2-geheugenchips tegen 2026

Volgens mediaberichten zou een consortium onder leiding van Huawei samenwerken met de Chinese overheid om tegen 2026 HBM2-geheugenchips te produceren.

Implicaties

De implicaties van deze ontwikkeling voor westerse bedrijven in termen van handel met China kunnen aanzienlijk zijn. Als China erin slaagt HBM2-chips op grote schaal te produceren en tegen concurrerende prijzen aan te bieden, kan dit de concurrentiepositie van westerse bedrijven in de halfgeleiderindustrie verder onder druk zetten. Dit zou kunnen leiden tot verschuivingen in de toeleveringsketens.

Dat gezegd hebbende, groeit de markt ook hard en zoals we al eerder hebben geschreven, is deze berichtgeving niet onverwacht. Ook merken experts op dat HBM2 achterloopt op de marktleiders van vandaag, wat het moeilijk kan maken voor China om bij te blijven.

Het verandert ook onze positieve kijk op de langere stijgende trend van chipaandelen niet. We zien dus meer winsten in de komende jaren voor veel van deze aandelen.

HBM2, High Bandwidth Memory 2, is een geavanceerde geheugentechnologie die wordt gebruikt in grafische kaarten en andere toepassingen waar hoge bandbreedte en lage latentie nodig zijn. Het biedt hogere prestaties en efficiënter energieverbruik dan traditionele GDDR-geheugen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.