Navigation

Beyond Meat: ook nieuwe strategie faalt - aandeel weer lager - niks mee doen

In het eerste kwartaal zag Beyond Meat $BYND een daling in de omzet als gevolg van lagere verkoopvolumes zowel in de VS als internationaal. Na de bekendmaking van deze cijfers daalde het aandeel met 8,8 procent in de nabeurshandel.

Daarmee kan gesteld worden dat ook de nieuwe strategie van het bedrijf aan het falen is. Ondanks het streven naar groei op de internationale markt blijft de omzet achter.

Het wilde meer internationaal zijn om daar omzet vandaan te halen. Dat lukt niet. Wij zouden niks doen met het aandeel en hebben ook nog nooit iets gedaan. We zien het niet echt zitten nu ook de nieuw strategie niet werkt. (Zie ook eerdere berichten.)

Het verlies bedroeg 54,4 miljoen dollar, of 0,84 dollar per aandeel, in vergelijking met 59 miljoen dollar, of 0,92 dollar per aandeel, het voorgaande jaar. De omzet daalde met 18 procent naar 75,6 miljoen dollar.

Deze daling wordt toegeschreven aan een volumedaling van 16 procent en een 2,3 procent lagere omzet per pond, grotendeels door kortingen en prijswijzigingen.

Zowel de Amerikaanse als internationale retail- en foodservicekanalen zagen een omzetdaling.

Voor het lopende kwartaal voorspelt Beyond Meat een omzet van 85 tot 90 miljoen dollar, wat onder de analistenprognoses ligt.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.