Navigation

Argenx presenteert gemengde kwartaalcijfers - tijd voor actie - update

Argenx presenteert gemengde kwartaalcijfers - tijd voor actie - update

Dit is een update na een eerdere instant view deze ochtend.

Argenx $ARGX heeft vanochtend haar financiële resultaten voor het kwartaal gepresenteerd. Hoewel het bedrijf een hogere omzet rapporteerde, zijn de verliezen vergroot. Deze ontwikkeling werd reeds kort besproken in onze instant view deze ochtend. Na een evaluatie blijven de cijfers ons echter weinig inspireren.

Tijd voor actie bij het aandeel

De omzetgroei en de toekomstverwachtingen lijken geleidelijk te verminderen, wat voor ons aanleiding geeft om onze aandelenpositie in Argenx te verminderen. We hebben eerder geprofiteerd van een aanzienlijke stijging van het aandeel, gestart toen de koers rond de €33 lag in december 2017.

De opwaartse rit was voornamelijk gebaseerd op hoge verwachtingen terwijl het bedrijf nu lijkt te onderpresteren, hoewel het wel een goed bedrijf blijft. Gezien deze ontwikkelingen hebben we besloten om onze positie met 50% te reduceren.

We trekken ons niet volledig terug, wat overeenkomt met onze beleggingsstrategie. Deze strategie, door ons free ride genoemd, houdt in dat we met een (aanzienlijk) kleinere positie in de markt actief blijven en de toekomstige ontwikkelingen nauwlettend volgen. Een volledige terugtrekking overwegen we alleen als het marktbeeld drastisch verandert.

Voor nu is het voldoende om de positie te halveren, onze winsten veilig te stellen, en met de resterende aandelen in de markt te blijven.

Positieve punten

De CEO: "Tim Van Hauwermeiren, CEO van argenx, benadrukte de aanzienlijke vooruitgang die het team heeft geboekt bij de uitvoering van het ambitieuze jaarplan. "We zijn toegewijd aan het leveren van de meest uitgebreide behandelingsopties voor gMG-patiënten, die zowel veilig als effectief zijn," zei hij. VYVGART SC heeft aanzienlijk bijgedragen aan onze groei dit kwartaal door de basis van voorschrijvers uit te breiden en nieuwe patiënten te bereiken. We zijn goed gepositioneerd voor succes met voorbereidingen voor CIDP en de voortgang van onze voorgevulde spuit, wat de patiëntervaring verder zal verbeteren.

Goedkeuringen en lopende registraties blijven toenemen: VYVGART (efgartigimod alfa-fcab), nu goedgekeurd in meer dan 30 landen voor de behandeling van gegeneraliseerde myasthenia gravis (gMG) en in Japan voor primaire immuuntrombocytopenie (ITP), genereerde wereldwijd een netto-omzet van $398 miljoen in het eerste kwartaal van 2024. De goedkeuringen en lopende registraties blijven toenemen.

Negatieve Punten

Uitdagingen: Ondanks het succes zijn er ook enkele uitdagingen. De beslissing om de ontwikkeling van efgartigimod voor ANCA-geassocieerde vasculitis (AAV) stop te zetten na een risicobeoordeling, toont aan dat niet alle studies de verwachte resultaten opleveren, wat invloed kan hebben op de perceptie van investeerders en de marktpositie van Argenx.

Cashburn: De cashburn van het bedrijf blijft hoog. Hoewel er voldoende middelen beschikbaar zijn, is het minder gunstig dat deze zo hoog blijft.

Enige extra informatie

Argenx bereidt zich voor op registratiestudies voor meerdere programma's, waaronder empasiprubart in MMN en efgartigimod in de ziekte van Sjögren.

Verder worden er nieuwe data punten verwacht uit Fase 2 studies dit jaar, wat een dieper inzicht geeft in FcRn. Ook zijn ze bezig met het uitbreiden van de labels voor producten, zoals VYVGART in seronegatieve gMG en de ontwikkeling van nieuwe behandelingsopties in andere ernstige ziektes.

Strategische innovatie en pipeline groei

Argenx blijft investeren in zijn ontdekkingsmotor, het Immunology Innovation Program (IIP), om duurzame groei van de pipeline te stimuleren. Via het IIP zijn vier nieuwe kandidaat-medicijnen genomineerd, gericht op onder andere FcRn en IL-6, wat essentieel is voor de ontstekingsrespons. De verwachting is dat tegen eind 2025 voor elk programma een aanvraag voor een nieuw onderzoeksgeneesmiddel wordt ingediend.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.