Navigation

Aperam: cijfers en guidance beter en afname schuld - instant view

Dit is een instant view. Later vandaag volgt een update.

Een eerste blik op de cijfers van Aperam $APM geeft voor ons aan dat we het aandeel blijven bestempelen als een trading buy. Overall zijn we nog neutraal, vanwege de gemengde vooruitzichten, maar die verbeteren.

Het is mogelijk dat een herstel van de cijfers in 2024 beter zal zijn en het dividend relatief hoog blijft. We houden dus vast aan onze trading. Later vandaag volgt een update.

Voor het tweede kwartaal van 2024 verwacht het bedrijf een hoger bedrijfsresultaat voor rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA) vergeleken met het eerste kwartaal van 2024. Ook verwacht Aperam dat de netto financiële schuld in het tweede kwartaal van 2024 lager zal zijn.

Het bedrijf rapporteerde een aangepast bedrijfsresultaat voor rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA) van 55 miljoen euro, wat hoger is dan de verwachte 52,7 miljoen euro. De totale omzet bedroeg 1,66 miljard euro, wat overeenkomt met de verwachtingen. Aperam merkt op dat de huidige productieomgeving in Europa lijkt op die van het jaar 2020, maar dan met een veel langere duur.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.