Navigation

AMG: kans op nieuwe tempering verwachtingen toegenomen - visie

De voortdurende daling van de lithiumprijzen door een overaanbod en een afkoeling in de EV-markt maakt de kans groter dat AMG $AMG haar verwachtingen voor dit jaar weer naar beneden moet bijstellen. Dat is onze visie.

We hebben hier al vaker op gewezen en het aandeel is onlangs gestegen op pure hoop. De laatste gegevens uit de lithiummarkt wijzen op een nog verdere verslechtering en dat is negatief voor AMG.

Ook de (tijdelijke) verzwakking in de EV-markt is negatief, met targets van overheden qua groei onrealistisch zijn, omdat het stroomnetwerk dit niet aankan. De doelen voor 2030 zijn dus niet haalbaar, omdat de infrastructuur dit niet toelaat.

Wij blijven neutraal over dit aandeel en zien weinig koerspotentieel op de korte termijn met nieuwe tegenvallers. Dat de chart enige steun geeft is te weinig om al te kopen volgens ons.

Op 22 februari hebben we gemeld dat AMG opnieuw heeft gewaarschuwd voor de minder gunstige vooruitzichten voor de prijzen van lithium, wat resulteerde in een verwachte aangepaste EBITDA van ongeveer $130 miljoen voor 2024, aanzienlijk lager dan eerder voorspeld.

Het bedrijf verwacht echter een herstel op de lange termijn door een beter evenwicht tussen vraag en aanbod, maar dit kan ons inziens pas in 2025 of 2026 plaatsvinden. Dit is gebaseerd op rapporten van onderzoekbureaus en de laatste marktgegevens.

Financieel gezien heeft AMG geen financieringsbehoeften voor 2024 dankzij herfinanciering van leningen, met een liquiditeit van $540 miljoen voor geplande kapitaaluitbreidingen. De omzet van AMG in 2023 bedroeg $1,63 miljard, met een aangepaste EBITDA van $350,5 miljoen, wat een stijging van 2% betekende ten opzichte van 2022.

Resumerend

Hoewel AMG's financiële positie solide blijft, houden wij rekening met verdere prijsdalingen of een langdurig lage prijs van lithium en een zwakke markt, wat mogelijk kan leiden tot een verdere daling of stagnatie van de aandelenkoers.

De targets van overheden zijn onrealistisch over de groei van elektrisch, omdat de stroomnetten dit niet kunnen dragen en dan "plat" gaan. Als gevolg hiervan blijven wij neutraal en wordt een verdere daling of stagnatie van het aandeel niet uitgesloten.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.