Navigation

Zalando: met cijfers - de bekende beloftes - niks mee doen

Zalando $ZAL zag in het eerste kwartaal van dit jaar de omzet enigszins onder druk staan omdat consumenten vaker naar fysieke winkels gingen. Ondanks viseideze druk bleef de omzet stabiel op iets meer dan 2,2 miljard euro, terwijl de brutotransactiewaarde licht steeg met 1,3 procent naar 3,3 miljard euro.

Het aandeel

Zoals gebruikelijk is het persbericht weer vol met beloftes. Dat de marges iets verbeterd zijn en het verlies enigszins is verminderd, overtuigt ons nog niet echt. De marges zijn weliswaar verbeterd, maar het is de vraag hoe duurzaam dit is. Bovendien gaat het nog steeds om een verliessituatie.

Dat het bedrijf aangeeft terug te keren naar groei geloven we wel, maar is deze groei ook winstgevend. Wij zijn momenteel nog steeds niet overtuigd van het aandeel Zalando, zoals we eerder al schreven. (Zie ook eerdere berichten)

Extra informatie

Zalando herhaalde de bijgestelde vooruitzichten van maart, waarin verwacht wordt dat de brutotransactiewaarde en omzet voor 2024 gelijk zullen zijn of met maximaal 5 procent zullen stijgen ten opzichte van het vorige jaar.

De aangepaste EBIT wordt geschat tussen de 380 en 450 miljoen euro. CFO Sandra Dembeck gaf aan: "We keren terug naar groei".

Het bedrijf meldde een afname van het verlies: onder de streep restte een verlies van 8,9 miljoen euro, aanzienlijk minder dan de 38,5 miljoen euro verlies van een jaar eerder. Bovendien verbeterde de aangepaste EBIT aanzienlijk van een verlies van 0,7 miljoen euro naar een winst van 28,3 miljoen euro, met een marge die steeg naar 1,3 procent.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.