Navigation

Markten: van risk-on naar risk-off - bankcijfers - olie - obligaties

De sfeer op de financiële markten neemt een ommekeer. De Europese beurzen hebben hun winsten grotendeels prijsgegeven, vooral de continentale Europese beurzen, terwijl de S&P futures een aanzienlijke daling laten zien voor de opening van de beurs.

Dit wordt deels toegeschreven aan teleurstellende bankresultaten in Amerika. Echter, er wordt ook gewezen op een serieuze waarschuwing voor een mogelijke aanval van Iran op Israël als vergelding, mogelijk al vandaag. Er wordt gesproken over meer dan 100 drones en talloze raketten die gericht zijn op militaire doelen. Tot nu toe is er nog geen actie ondernomen, maar er heerst toch enige ongerustheid en deze keer wordt het ook als reëel ingeschat.

De olieprijs laat op dit moment een stijging van 2% zien. Obligaties worden gekocht, wat duidt op een voorkeur voor veilige havens. Deze ontwikkelingen wijzen op een onzekerheid voor de rest van de dag. Als er geen bericht komt dat de dreiging is afgewend, kan dit aangeven dat de markten vandaag een omslag hebben gemaakt van risk-on naar risk-off.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.