Navigation

SIXT: verlaagt verwachtingen bedrijfsresultaat: economisch signaal

Het Duitse SIXT (autoverhuur) heeft een neerwaartse aanpassing gedaan in zijn winstverwachtingen voor het boekjaar 2024 en staat 8% lager. De nieuwe prognose voor het bedrijfsresultaat (EBT) is nu gesteld op €350-450 miljoen, wat een neerwaartse bijstelling is ten opzichte van de eerdere verwachting van €400-520 miljoen.

Deze aanpassing wordt toegeschreven aan een verdere verslechtering van de economische vooruitzichten. Dit illustreert de complexiteit van de huidige economische omgeving in Europa en de kans dat winstvooruitzichten onder druk komen te staan door algemene economische factoren.

Haar voorlopige inkomsten voor het eerste kwartaal bedroegen €780,2 miljoen, vergeleken met €695,1 miljoen in hetzelfde kwartaal van vorig jaar. Ondanks de bijgestelde winstverwachtingen bevestigt SIXT dat het nog steeds een significante groei in de omzet voor het volledige jaar 2024 verwacht.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.