Navigation

Siemens Healthineers: met cijfers gekomen - langs de zijlijn

Siemens Healthineers $SHL heeft in het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar verbeterde resultaten laten zien en heeft zijn financiële vooruitzichten voor het hele jaar gehandhaafd.

Echter, de vrije kasstroom zag een aanzienlijke daling van 517 miljoen euro naar 120 miljoen euro. CEO Bernd Montag merkte op dat het bedrijf zijn groeitraject uit het eerste kwartaal heeft voortgezet.

Momenteel doen we niks met het aandeel. Dit ook op het prijs gedreven patroon van het aandeel. Tevens is de outlook zoals die al was. We wachten dus voor nu af.

De omzet steeg naar 5,4 miljard euro, een toename van 1,7 procent op jaarbasis, met een vergelijkbare omzetgroei van 3,0 procent. De aangepaste EBIT nam toe met 8,0 procent tot 822 miljoen euro, resulterend in een verbeterde marge van 15,1 procent, vergeleken met 14,3 procent een jaar eerder. De nettowinst bedroeg 431 miljoen euro, aanzienlijk hoger dan de 108 miljoen euro van het jaar daarvoor.

Voor het volledige jaar 2024 verwacht Siemens Healthineers een vergelijkbare omzetgroei van 4,5 tot 6,5 procent, en exclusief de omzet uit coronatesten wordt een stijging van 5,0 tot 7,0 procent voorspeld. De aangepaste winst per aandeel wordt geschat tussen de 2,10 en 2,30 euro.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.