Navigation

Shurgard: omzet toegenomen - niks met het aandeel doen

Bij Shurgard $SHUR groeide de omzet het afgelopen kwartaal met 7,1 procent tot 93,4 miljoen euro. Dat is geen reden om iets met het aandeel te doen. De omzetgroei wordt gefinancierd via onder meer aandelenemissies, zoals enkele maanden geleden. Daar heeft de aandeelhouder weinig aan. We doen dan ook niets met het aandeel (zie ook eerdere berichten).

De huurinkomsten stegen met 4,8 procent bij een stabiele bezettingsgraad van 89,2 procent. De aangepaste EPRA-winst kwam 12,6 procent hoger uit op 34,2 miljoen euro, terwijl de EPRA winst per aandeel steeg met 3,1 procent tot 0,35 euro. Ten opzichte van het eerste kwartaal van 2023 steeg de projectpijplijn met nog eens 12,6 procent. De kaspositie bedroeg op 31 maart 151,8 miljoen euro en de schuldratio 14,6 procent.

Het bedrijf verwacht een totale omzetgroei van ongeveer 7,5 procent voor het volledige boekjaar 2024, met een stabiele operationele winstmarge. Shurgard is van plan om circa 90.000 vierkante meter aan de portefeuille toe te voegen via herontwikkelingen, nieuwbouw en acquisities, met een verwachte totale investering van 300 miljoen euro. Het dividend over boekjaar 2024 wordt naar verwachting vastgesteld op 1,17 euro per aandeel, gelijk aan 2023.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.